Saturday, October 25, 2014

15 Iklan Nuffnang Berganda!!


nothing much to say but alhamdulillah :) terima kasih nuffnang!!

Tips Meraikan Hari Jadi / Hari Lahir

Hai assalamualaikum semua pembaca yang disayangi.. hari ni nak cerita tentang birthday heheh.. sebenarnya birthday diri sendiri.. pada 22/10/2014... actually everything was prepared by my BFF.. sarah and bahiah.. and actuallt these tips are from them.. and really happy sebab dorang buatkan kan kita birthday party.. sangat terharu... sangat happy and sangat2 enjoy.. alhamdulillah.. thank you to both of you for this kind of celebration.. unique and yet the best.. forever!.. So here are some tips to make the celebration unforgettable.. its all from my perspective and my friends.. lets share some info ya!.

What we should we have for birthday party?

1) CAKE - wowowow.. of course kena ada kek.. thanks to the sponser by Bahiah and Sarah.. berusaha cari orang untuk buatkan custom cake.. memang terharu sangat2.. ada nama kita lagi kat situ..






2) BALLOONS - belon pun satu benda penting.. and please choose belon yang berwarna-warni.. which look really gorgeous in photo.. hehe lepas tu beli dalam 50 biji tiup sampai semput.


3) PRINTABLE PROPS - actually yang ni kita boleh buat sendiri.. just cari je bentuk2 yang korang suka kat internet.. and print.. gunting ikut bentuk tu dan lekat pada lidi atau stick.. heheh simple as that!..

4) FLOWERS AND VASE - yang ni memang akan menaikkan gambar.. beli sejambak bunga tak kira bunga plastik atau bunga segar and also cute vase for additional decoration..


5) GIFTS/ TEDDIES - wee kita dapat hadiah teddy dari Sarah.. and it suits the table.. jadi kita join kan dengan deko atas table... and it looks comel sangat hehehe..

6) KAD UCAPAN - haaa.. yang ni pun lebih kreatif korang buat sendiri.. dan lebih dihargai sebab korang ada efforts untuk buat sendiri... saya sangat hargainya.. thank u Bahiah syg!..

7) VENUE - this one is really important... tak kesah even kat rumah sekali pun.. u still can deko cantik2.. it is really easy if korang ada dekat area pantai, tasik, laut, or whatever nature area.. memang akan membantu menaikkan lagi gambar korang.. trust me.. :)



I think thats all for my tips.. simple tapi memorable.. and lovable.. macam saya rasa.. memang sungguh terharu gembira tak terkata... tak sangka la kan.. okey sila nangis laju2 heheheh... kepada korang semua selamat mencuba okeh!..

Tuesday, October 21, 2014

Kau Salah

Apa2 pun yang berlaku dalam hidup ku hari ni..
Aku akan tinggalkan segala2nya..
Aku akan berfikir secara waras dan mendalam..
Lupakan segala kepedihan..
Kenapa aku dipertemukan dengan orang yang sebegini?
Apakah ini ujian -Mu Tuhan..
Apakah aku kuat untuk berada di sini lagi..
Apa yang aku lakukan hanya untuk membantu mereka..
Dan aku berharap segala2nya akan berhasil..
Aku berharap apa yang aku lakukan itu adalah benar..

Aku mahu melihat mereka berjaya..
Kerana aku juga seperti mereka..
Banyak berfikir.. Banyak kerja..
Banyak belajar..
Kadang kala aku seronok berada bersama mereka..
Tapi hadirnya orang lain yang begitu mencengkam..
Segala kehidupan aku..
Aku rasa terbatas..

Aku berharap Kau bantulah mereka..
Agar mereka berjaya mengharungi segala halangan di hadapan..
Sepertimana Kau melindungiku sehingga ke hari ini..
Aku berharap sesuatu yang menggembirakan pada hari ini..
Tapi malangnya.. aku pula yang mendapat derita..
Kepada seseorang itu..
Pangkatmu hanya sementara..
Kalau benar kamu itu bagus..
Maka belajarlah menerima pendapat, jawapan dan pandangan manusia lain..
Tiada manusia sempurna dr segi akal dan kelicikan..
Kita ada kekurangan..
Jangan berjalan mendongak..
Kerana aku risau kau akan jatuh tanpa bersedia..
Aku minta maaf.. tapi kali ini kau salah..
Dan aku terpaksa mengaku yang kau salah..


Monday, October 20, 2014

Jauh..

Assalamualaikum para pembaca yang dikasihi..
How are you people?... heheh
sunyikan belog nie..
maaf la.. kita memang sibuk sangat sekarang..
tapi rindu nak bebel kat sini..

ni sekarang mood celaru..
ta tau nak happy atau nak sedih..
nak gila atau nak give up..
im not sure with my own feelings..
boleh gilo kalau fikir lama2 heheh

ape2 pun hope everything is going to be okay..
i believe that someday and somehow..
i can achieve it..
all in all.. just do it..
kena marah.. kena ape sekalipun..
buat relax je la kan..

peace yow :)

Saturday, October 18, 2014

Asfan - Alasan Untuk Bahagia | Official Music Video

Sleeq - Tepi Sikit Feat. Joe Flizzow [Official Music Video]

"Romancinta" - MOJO (Official MTV)

Tuesday, October 7, 2014

Dinner Rimbawan 2014


Assalamualaikum semua.. teman2 sekalian..lama betul tak tulis belog... hehehe.. 
so nak cerita sikit tentang minggu lepas.. ada Dinner Rimbawan.. memang diadakan annually.. oleh para pelajar Diploma Perhutanan.. jadi kami pun join sekaki la sebagai alumni... rasa dah tua la pulak :P ... anyway.. dinner sangat best.. and na ucapkan selamat maju jaya untuk Rimbawan 28 yang kini berada di tahun akhir.. lepas ni nak pergi latihan industri.. bestnya.. ^_^ ... semoga korang sukses.. dan happy selalu.. thanks for the memories.. will never forget all of you.. :)

LOVE U ALL..




ni kita share gambar sikit2 je hehehe... :P

Sunday, September 21, 2014

Headache

hai kawan2.. apa khabr korang semua.. harap semua baik.. and please enjoy your weekend.. im getting stress day by day.. but i cant show it.. i have my own reasons for not updating my weakness and health problems.. please pray for me dear bloggers :) trying to be strong teach me about life.. and yet.. i still do not have any strength.. i am loser.. hate to pretend but yes.. definitely..i will try until my last breath..

Dunia Malam 1



Lokasi: Taman Negara Similajau, Bintulu, Sarawak