Sunday, September 21, 2014

Headache

hai kawan2.. apa khabr korang semua.. harap semua baik.. and please enjoy your weekend.. im getting stress day by day.. but i cant show it.. i have my own reasons for not updating my weakness and health problems.. please pray for me dear bloggers :) trying to be strong teach me about life.. and yet.. i still do not have any strength.. i am loser.. hate to pretend but yes.. definitely..i will try until my last breath..

Dunia Malam 1



Lokasi: Taman Negara Similajau, Bintulu, Sarawak

Friday, September 19, 2014

Selamat Pagi

Hi semua.. pagi yang indah hari ni di Bintulu.. Aman damai.. rasa relax.. walaupun masalah sedang menanti heheh..

Sunday, September 14, 2014

My life my rules

Not a good day for me.. Not a good sign.. i hate when the situation happen.. it just not me.. and i dont know.. -_-

Saturday, September 13, 2014

Review Colgate Optic White

Hai semua.. assalamualaikum dan selamat pagi.. alhamdulillah.. energy dah recharge.. dan syukur masih diberi kesempatan untuk hidup di hari ini... Its a very tiring week for me.. in terms of mental and also physical.. heheh tapi tetiba je rasa nak menulis tentang colgate optic white nie.. sebenarnya saya dah 5 bulan gunakan colgate optic white ni.. ternyata kesannya sangat baik.. sebelum ni sangat susah nak cari ubat gigi yang boleh putihkan gigi.. tapi dengan colgate optic white kesannya memang nampak.. warna gigi pun dah semakin putih.. tiada lagi masalah gigi kekuningan.. hehe macam promote plak kan.. memang ambil masa.. tapi.. berkesan... trust me!!.. saya sarankan korang cuba la colgate optic white.. memang dia mahal sikit tapi berbaloi hehehe.. sesuai untuk orang yang ada masalah gigi kuning ^_*... setakat ni memang tak nak tukar dah produk.. nak pakai yang ni je.. sebab puas hati!

Friday, September 12, 2014

Review Hi-Tea Buffet @ Atmosphere 360, KL Tower

Assalamualaikum teman2 pembaca sekalian.. weehuuu... barulah dapat menulis.. ni pun kira curi2 masa la jugak untuk menulis.. rindu gilerr kat belog nie.. maaf sebab lama tak update.. saya sibuk keluar masuk hutan.. heheh.. ^_^ job + study yg begitu tough.. but!. i wont give up!~.. ok lets straight to the point.. kita nak review la sikit pengalaman minum petang kat Atmosphere 360 @ KL Tower.. Sebenarnya saja je test2 beli voucher kat Groupon.. and then ternampak la voucher minum petang kat KL TOWER.. so rasa macam nak try.. kebetulan plak.. BFF kita punya birthday.. jadi sekali jalan je la nak celebrate kat sana.. sebenarnya kan.. kita tak pernah naik la KL TOWER.. walaupun lahir kat KL.. (teruk sungguh).. hahah.. takpe janji jujur.. Korang kalau nak mendapat penjimatan berkesan.. sila2 la beli voucher kat Groupon.. memang berbaloi2 kata ko...!!.. sebenarnya kita memang berpuas hati dengan service dan layanan daripada staf KL TOWER and Atmosphere 360.. dorang sgt baik terbaik memang da bomb.. (mengampu ke ni).. huhu serius memang terbaik.. and paling best.. dorang buatkan surprise untuk kawan kita.. korang boleh request ok benda ni.. memang best.. thank you Atmosphere 360.. korang memang best.. and the most important.. restoran berputar tu menjanjikan pemandangan paling best.. sebab we are on top of the world.. sambil makan sambil tengok view yang best... so nice.. tengok KL kotarayaku.. huhuh.. and makanan pun tak mengecewakan.. banyak pilihan sampai tak larat nak makan.. ^_^ ... so I really reccomend kat korang.. datang lah.. everthing memang unik and best.. best.. besssttt..so apa lagi.. marilah tengok gambar.. :)





So happy birthday my dear bff.. always success.. and all the best in life!!



Friday, August 22, 2014

Katak


one of the species that has been found in Similajau National Park ^_^

MH17: Linangan Air Mata

Hai pembaca2 sekalian..
Hari ni hari untuk kita berkabung...
Mengenangkan pemergian mereka yang tidak berdosa..
Setiap kali skrol FB.. air mata jatuh.. berlinang..
Mengenangkan mereka.. kru, anak kapal dan penumpang MH17..
sudah cukup membuatkan hati ini sebak..
Pemergian mereka tanpa dijangka..
Tolong lah Ya Allah..
Munculkan kebenaran..
Nyawa yang tidak berdosa...
Berikanlah petanda dan petunjuk agar mereka mendapat keadilan..
Sebak hati ini melihat jenazah2 di bawa turun daripada kapal..
Melihat waris2 yang mereka tinggal kan..
Sayu rasa hati..
Anak kecil yang tidak mengerti..
Melihat sebuah kotak keranda milik ibu/ayah mereka..
Semoga mereka semua aman di sana..

Al fatihah.. Pray for MH17..
Semoga semuanya akan terbongkar dan pihak yang bertanggungjawab di bawa ke muka pengadilan..

Wednesday, August 20, 2014

Cerita di sebalik gambar


apakah jalan yang kita lalui ini sudah menjadi yang terbaik untuk diri kita?
apakah salah? apakah benar?

-picture taken at Similajau National Park-

Tuesday, August 19, 2014

My juniors :)

Hello people!..
Selamat malam sahabat pembaca ku..
How are you?
Maaf sebab lama tak update belog..
rasa macam 24 jam tak cukup je hahaha..
sebenarnya.. mcm2 hal berlaku..
dan macam2 perkara yang harus dibuat..

But the best part is..
Im happy to be with Rimbawan 28..
my juniors.. yang sangat baik lucu dan happening..
and i have learned a lot about teaching..
my first time not went well but there is room for improvement..
I take all the comments for my own good..
Its fun.. but quite blur haha..
its suits me a lot. Miss Blur..

I just hope my juniors can do well..
tak kira dalam exam.. or reports..
bila tengok mereka..
memang teringat kembali kenangan sewaktu diploma..
4 to 5 years back.. i just like them..
same.. banyak sangat kenangan...

After this.. mereka nak pergi LI..
Aku lah yg sedih.. nanti rindu lah ape lah..
all the best people!..
Insyaallah u are always be the best in your ways..
Jangan nakal2.. :P

p/s: sape2 rimbawan 28 yg terbaca nie.. harap buat2 tak tau je la hahaha..