Saturday, May 9, 2015

Aku, Kau dan Dia..

Everything happens for a reason.. I believe in Allah.. but i could not tell which is the best for me.. LETS LEARN FROM THIS STORY.. SHARING IS CARING :) 

#COPYPASTE

Aku seorang gadis yang hidupnya hanya mahu enjoy.. mahu gembira.. tapi kadang kala aku lupa kepada-Nya.. aku akui.. kehidupan aku terlalu santai.. hanya berfikir tentang dunia.. dan sedikit pun tidak untuk akhirat.. pernah terlintas di hati ini rasa ingin berubah.. tapi tidak kesampaian.. aku dengan cara aku.. kehidupan aku bebas.. yang aku tahu.. what i want i will get it.. without any obstacles.. kerana aku sudah terbiasa begitu.. kalau dulu, aku suka lelaki yang tidak mengongkong.. lelaki yang juga mahu enjoy.. suka hang out.. macam orang lain.. agama? entah la.. i just want to be happy.. ya.. aku dapat orang begitu.. at that time.. we are the perfect couple.. people said to us.. we are meant for each other.. but.. time by time.. bila aku mula berfikir tentang kehidupan dan masa depan.. banyak masalah menimpa.. dia? dia masih sama.. umur kami semakin meningkat.. aku mula berfikir apa tujuan hidup aku.. sudah berkali2 aku cuba putuskan hubungan ini.. bukan kerana tidak sayang.. tapi aku mahu mencari diri sendiri.. aku mahu keluar dari sarang neraka.. aku sedar aku cepat marah, aku cepat terkesan dengan sikapnya.. kami selalu bertengkar.. kadang kala sampai aku sendiri berniat nak mati saja.. sebab aku dah bosan dengan kehidupan yang tiada arah tuju.. aku melarikan diri.. jauh dari kehidupan yang dekat dengannya.. aku berjaya untuk beberapa ketika putus kan hubungan.. namun ia tidak berkekalan.. on off.. hampir setahun.. tapi dia berusaha mendekati aku.. dan kadang kala.. aku menerimanya kembali.. tapi bukan itu yang aku mahu.. dia seorang yang baik, menghormati orang tua namun manusia itu tidak sempurna.. aku juga tidak.. aku berhenti berfikir soal masa depan.. aku hanya berfikir tentang diriku.. aku jalani kehidupan ku seperti biasa.. menjalan rutin ku.. sepanjang aku di sana.. aku menemui seorang lagi lelaki yang berbeza.. aku tidak menyangka yang aku akan menjadi sahabatnya.. setiap hari aku akan melihatnya, ambil tahu tentangnya.. sungguh berbeza daripada perwatakan lelaki yang pernah aku kenal.. setelah hampir setahun.. akhirnya kami menjadi sahabat.. kenapa aku panggil dia sahabat? kerana.. dia sentiasa mengingatkan aku tentang Allah dan agama.. yang selama ni aku lupa dan tidak peduli.. aku banyak belajar erti kesabaran dan ketabahan darinya.. walaupun baru sahaja berkenalan.. aku rasa selesa.. dia banyak buat aku berfikir.. berfikir tentang indahnya hidup beragama.. dia tidak pernah memaksa.. dia tidak pernah memarahi aku.. dan dia tidak pernah peduli tentang masa silam ku.. yang dia tahu.. dia punya tanggungjawab untuk memimpin ku.. aku terharu dengan sikapnya.. dan aku berharap dia tidak hilang dari hidup ku.. pelbagai perkara telah terjadi sebelum kami benar2 berkenalan.. dia sudah ada yang punya.. dan aku hanya melihat dari jauh.. namun aturan Allah itu pasti.. dia datang ke dalam kehidupan ku setelah beberapa perkara berlaku.. aku bersyukur kerana di beri peluang mengenalinya.. aku mohon Allah biarkan dia lama bersama ku agar aku dapat belajar dan terus belajar tentang dunia dan akhirat.. Namun begitu.. jika dia hanya pinjaman Mu buat sementara waktu.. maka aku redha dengan ketentuanmu.. Terima kasih Ya Allah.. 

Friday, May 8, 2015

Aku Suka Dia 5..

Terlalu banyak berbicara dengannya.. seolah2 mengenalinya terlalu lama.. hari ni hari ke-4.. banyak telah saya belajar darinya.. aurat, solat, batasan.. dan banyak lagi.. sentiasa mengingatkan saya.. tentang keredhaan Allah.. hati ta pernah rasa setenang ini.. mungkin kah kita ditakdirkan bersama? atau cerita ini akan terhenti suatu hari nanti?...

Tuesday, May 5, 2015

Aku Suka Dia 4..

ketika entry ini ditulis, sy sedang menangis sambil cover2 sebab ada roomate.. ermm tapi air mata ni susah betul na tahan.. hebat betul penangannya.. im just lost.. suddenly everything was wrong.. i shouldnt do this.. im not playing their hearts.. but.. please understand what i feel.. the questions keep blowing.. he came back.. another one still here.. and me? what should i do.. semua ni salah.. adakah sy penyebabnya.. Ya Allah bantu lah hambamu ini.. tolong bangunkan ak dari mimpi ini.. im just lost to myself.. im feeling guilty.. why it happened to me.. wahai sahabatku.. maafkan aku.. 

Aku Suka Dia 3..

Cerita hari ni.. Mcm biasa tentang dia lg.. Hari ni ceritanya lebih pjg dan mendalam.. Sgt byk kata2 nasihat darinya.. Katanya dlm hdup kita.. Ibadat adalah paling utama.. Rasa kerdil pula diri ni. Tp smua yg dia ckp betul.. Sy terima.. Dia igtkn sy ttg batasan pergaulan.. Dia igtkn sy ttg ayt suci al-quran.. Dan tentang solat.. Byk input hari ni.. Bukan sekadar kosong.. Admire sungguh dgn atitud dia.. Terima lah sy seadanya wahai sahabat.. Tq kerana selalu mengingatkn..

Monday, May 4, 2015

Aku Suka Dia 2..

Malam nie.. sy terima text.. dari dia.. a bit surprise.. and sekarang otak sy ta berhenti2 berfikir.. mungkin tiada apa2 maksud.. atau sy yg jauh sgt fikir.. dia mengingatkan sy tentang agama.. seorang sahabat yang baik.. tetiba teringat memori waktu hari pertama di kem.. bila dengar dia baca surah sewaktu solat subuh.. hati ni tertanya2 siapa yg jd imam di sebalik tirai ni.. sedap betul suaranya mengalunkan ayat suci Al-Quran.. kehidupan dia lain... dan sy lain.. ingatkan dalam movie or drama je ade kes mcm ni.. dan malam ni dia hantar text.. share tentang kata2 nasihat ustaz azhar idrus.. katanya pilihlah wanita yg beragama berbanding yg cantik.. serius kena atas dahi sendiri.. terfikir juga.. banyaknya khilaf saya.. tapi itulah kenyataan..sebenarnya sgt terharu sebab.. jarang berada di situasi begini.. tidak langsung saya ambil hati.. yg lebih banyak hanya melalaikan..sy bersyukur kerana dia hadir walaupun mungkin sementara.. byk yg sy bljr dr dia.. walaupun masa terlalu singkat untuk persahabatan kami.. i wish it could be longer.. hrmm.. whatever it is.. sy berharap awk terus pimpin sy walau sekadar sahabat yg jauh.. sy sgt hargainya.. sy tahu kita tak akan ke mana.. tapi.. sy igt kata2 awak.. jgn salahkn takdir dan jangan bersangka buruk pada takdir.. selamat malam..

Aku Suka Dia...

Maybe this entry terlalu melalut.. just nak confess something that really deep.. sorry pembaca2 semua jika annoying.. huhuhu.. just satu luahan hati yang tak tahu ke mana pengakhirannya..

i met someone for almost a year..
and i found that.. this "someone" is kinda special..
i having a hard time to understand..
what kind of feelings that i have towards this person..
like? love? its different! you know what i mean rite?

people keep asking what is my status..
my answer? its complicated..
i dont know how to explain..
it does not mean im playing with others heart..
i dont have that sense..
i just think its complicated..

i have confessed to that person..
what i feel..
and i was late.. too late..
and i feel guilty actually..
its not a good move..
but that person seems so calm..
and keep repeating about "takdir"
i have to trust "takdir" he said to me..
dont be sad.. im not sure..
about the relationship between them..
because someone has confess to him earlier than me..
but.. what i know.. what that girl feel is not reflected my feeling..

we have different feeling..
i think i like him.. i wanted to be his friend for my entire life..
to guide what its good.. and not..
that girl really have the love.. and because of that..
I will always pray for their happiness..
they are a good match..
after i know about them..
i swear to myself that i will never interrupt them..
And alhamdulillah i made it..
but.. these few days..
there are something happening to us..
and i am totally worried..
of course i like the situation now..
thats what i want from a year back..
but is this the rite thing to do?
im not sure what happen to their relationship..
i heard a lot of rumours..

but still i remember..
he said to me.. jgn membenci takdir..
why is he so calm?
i never found this type of guy for my entire life..
but i really appreciate the relationship that we made..
even only few days left before he going back..
its okay..
at least i have sweet memories and i will never forget him..

But to HIM..
i am sorry for my attitude.. my speak.. my text..
i hope you dont take it too serious..
you deserves the better one..
i understand where is my level..
im not a good person..
i am a liar..
im scared that if you know me..
you will left me and never coming back even as a friend..

But.. thank you for the memories..
i appreciate it..

take care and all the best for your future..

Saturday, April 18, 2015

Ke Lawas, Sarawak

Helo korang semua.. apa khabar.. saya akn ke Lawas, Sarawak selama dua minggu.. i will be leaving by 3 am, Sunday.. buye2 laptop and bye2 my precious handphone.. :( take care blogger!..

Monday, April 13, 2015

Alkisah jadi pelajar master..

Assalamualaikum teman2 sekalian.. hari ni rasa macam nak menulis sesuatu yang a little bit serius sikit.. hihi tak lah serius sangat.. tapi kan.. sejak dua menjak ni asyik berfikir pasal kehidupan.. umur dah makin meningkat but still.. saya masih lagi bergelar seorang pelajar.. its not easy untuk jadi seorang postgrad.. bukan mudah.. walaupun nampak macam takde keje sangat.. tapi nak memerah otak untuk writing memang satu cabaran besar buat diri ini.. my condition now.. is not really good.. sebab ada anasir2 yang sepatutnya saya boleh elak.. tapi saya masih tak elak2.. mungkin hanya menunggu masa untuk mengelak dan masalah akan selesai.. walaupun nanti kena sumpah bertahun2 lamanya.. tapi takpelah.. untuk kebaikan sendiri.. heheh abaikan masalah tu.. sekarang saya dalam proses writing.. masa semakin pantas bergerak.. rasa seram pulak.. nak analisis data lagi.. nak writing.. nak keluarkan manuscript.. and publish.. viva.. semua bermain dalam kepala otak.. sekarang dah tak boleh leka kalau nak grad on time.. but still.. i think i lack of something that precious.. masih tak nampak lagi apa dia.. sekarang pun masih terkapai2.. sebab.. sebab.. no one cares.. hahaha.. but.., seriously.. I have a choice.. when the time has come.. I will choose the right one.. :) kepada adik2 yang nak smabung master/phd.. sedikan mental anda.. kuatkan semangat dan hadapi dengan senyuman.. ^_^

Lirik Lagu : Potret by Akim & The Majistret

Terangi malamku dengan syair indahmu
Menenun kasih dalam sepi yang terasing
Saat kau pergi lemasku bila tiadamu

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harusku pergi

Engkau bagaikan bintang-bintang di angkasa
Hanya mampu melihat kamu yang terbiar
Walaupun sakit walaupun pedih tak berdaya

Berjalan tenang menghampiri persisiran
Melakar namamu di sisi pasir pantai
Pastinya hilang tidak rasaku kepadamu

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harusku pergi

Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah
Hati ini tak akan terbahagi
Sampai harusku pergi

Menuju aku kepadamu jadi satu
Meraih kasih kita

Jauh terbawa lukisan hatimu
Hilang mencari di mana kau pergi
Tinggal aku menahan luka ini
Sampai harus ku pergi

Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah
Hati ini tak akan terbahagi
Sampai harusku pergi

Jauh terbawa lukisan hatimu
Warna pelangi hiasan terindah
Hati ini tak akan terbahagi
Sampai harusku pergi


my opinion: lagu ni lagi best dari mewangi la.. uhuhuhu.. korang jangan lupa dengar eh..!!

Quote of the day


 
Lost In Life Blogger Template by Ipietoon Blogger Template