Tuesday, October 21, 2014

Kau Salah

Apa2 pun yang berlaku dalam hidup ku hari ni..
Aku akan tinggalkan segala2nya..
Aku akan berfikir secara waras dan mendalam..
Lupakan segala kepedihan..
Kenapa aku dipertemukan dengan orang yang sebegini?
Apakah ini ujian -Mu Tuhan..
Apakah aku kuat untuk berada di sini lagi..
Apa yang aku lakukan hanya untuk membantu mereka..
Dan aku berharap segala2nya akan berhasil..
Aku berharap apa yang aku lakukan itu adalah benar..

Aku mahu melihat mereka berjaya..
Kerana aku juga seperti mereka..
Banyak berfikir.. Banyak kerja..
Banyak belajar..
Kadang kala aku seronok berada bersama mereka..
Tapi hadirnya orang lain yang begitu mencengkam..
Segala kehidupan aku..
Aku rasa terbatas..

Aku berharap Kau bantulah mereka..
Agar mereka berjaya mengharungi segala halangan di hadapan..
Sepertimana Kau melindungiku sehingga ke hari ini..
Aku berharap sesuatu yang menggembirakan pada hari ini..
Tapi malangnya.. aku pula yang mendapat derita..
Kepada seseorang itu..
Pangkatmu hanya sementara..
Kalau benar kamu itu bagus..
Maka belajarlah menerima pendapat, jawapan dan pandangan manusia lain..
Tiada manusia sempurna dr segi akal dan kelicikan..
Kita ada kekurangan..
Jangan berjalan mendongak..
Kerana aku risau kau akan jatuh tanpa bersedia..
Aku minta maaf.. tapi kali ini kau salah..
Dan aku terpaksa mengaku yang kau salah..


Monday, October 20, 2014

Jauh..

Assalamualaikum para pembaca yang dikasihi..
How are you people?... heheh
sunyikan belog nie..
maaf la.. kita memang sibuk sangat sekarang..
tapi rindu nak bebel kat sini..

ni sekarang mood celaru..
ta tau nak happy atau nak sedih..
nak gila atau nak give up..
im not sure with my own feelings..
boleh gilo kalau fikir lama2 heheh

ape2 pun hope everything is going to be okay..
i believe that someday and somehow..
i can achieve it..
all in all.. just do it..
kena marah.. kena ape sekalipun..
buat relax je la kan..

peace yow :)

Saturday, October 18, 2014

Asfan - Alasan Untuk Bahagia | Official Music Video

Sleeq - Tepi Sikit Feat. Joe Flizzow [Official Music Video]

"Romancinta" - MOJO (Official MTV)

Tuesday, October 7, 2014

Dinner Rimbawan 2014


Assalamualaikum semua.. teman2 sekalian..lama betul tak tulis belog... hehehe.. 
so nak cerita sikit tentang minggu lepas.. ada Dinner Rimbawan.. memang diadakan annually.. oleh para pelajar Diploma Perhutanan.. jadi kami pun join sekaki la sebagai alumni... rasa dah tua la pulak :P ... anyway.. dinner sangat best.. and na ucapkan selamat maju jaya untuk Rimbawan 28 yang kini berada di tahun akhir.. lepas ni nak pergi latihan industri.. bestnya.. ^_^ ... semoga korang sukses.. dan happy selalu.. thanks for the memories.. will never forget all of you.. :)

LOVE U ALL..




ni kita share gambar sikit2 je hehehe... :P

Sunday, September 21, 2014

Headache

hai kawan2.. apa khabr korang semua.. harap semua baik.. and please enjoy your weekend.. im getting stress day by day.. but i cant show it.. i have my own reasons for not updating my weakness and health problems.. please pray for me dear bloggers :) trying to be strong teach me about life.. and yet.. i still do not have any strength.. i am loser.. hate to pretend but yes.. definitely..i will try until my last breath..

Dunia Malam 1



Lokasi: Taman Negara Similajau, Bintulu, Sarawak

Friday, September 19, 2014

Selamat Pagi

Hi semua.. pagi yang indah hari ni di Bintulu.. Aman damai.. rasa relax.. walaupun masalah sedang menanti heheh..

Sunday, September 14, 2014

My life my rules

Not a good day for me.. Not a good sign.. i hate when the situation happen.. it just not me.. and i dont know.. -_-