Wednesday, April 23, 2014

Subahanallah.. cantiknya ^_^

Assalamualaikum teman2 pembaca sekalian.. rasa mcm dah lama tak tulis kat belog ni dengan entry2 panjang.. selalu dua tiga line je kan hehehe.. nampak macam sibuk jer (errkkk).. sambil2 makan maggie nie.. sedap gak menulis belog.. ngeheheh....pekena nescafe sket bagi pening kepala haha.. nak cerita.. tadi pegi buat short site visit kat taman negara similajau... hari ni cuaca sangat lah baik.. jadi pemandangan memang sangat cantik :) rasa macam bertuah je dapat ke sana kerap kali... memang rasa enjoy tengok laut..tenang rasa jiwa ni.. tenang rasa hati nie... alhamdulillah.. diberikan nafas untuk hidup dan menikmati ciptaan-Nya...

So.. Similajau National Park nie memang fmaous dengan hutan2 yang pelbagai dalam kawasannya.. ada hutan pantai. ada juga hutan kerangas. hutan paya dan macam2 lagi... habitat dan ekosistem yang pelbagai.. landscape yang cantik.. memang best.. kepada pencinta flora dan fauna.. mai la datang sini.. memang worth it orang kata.. worth for money :) sebelum masuk taman negara kena register.. so untuk adult kena bayar Rm10 seorang.. bagi tujuan konservasi.. so?? tak mahal pun kan.. hehehe.. lagi la rasa tak mahal kalo orang lain yang bayarkan.. haaahaaa

So.. korang boleh tengok la gambar kat bawah nie... and nilai sendiri... sebab sudut pandangan orang berbeza.. ada yang rasa cantek.. ada yang tak.. so?? kita enjoy!!...












Tuesday, April 22, 2014

Bukan mudah untuk berjaya

What a life.. just heard a story from my supervisor.. she told me how she faced viva.. and when i heard it.. i could feels the situation.. bila kita present hasil kerja bertahun2.. dan apabila kerja itu membuahkan hasil yang begitu besar...serta sangat berbaloi.. walaupun perit sewaktu menjalankan kajian.. pelbagai masalah dan kekangan.. tapi apabila kita membentang hasil akhir.. kita akan rasa bangga dengan diri sendiri.. terharu.. rasa segala penat lelah sudah terbalas.. ermm bila dengar.. memang hati pun ikut rasa sebak.. bila lah tiba masa saya untuk jadi seperti beliau.. kuatnya semangat beliau.. ermm.. saya harap saya dapat semangat tu.. saya harap saya mampu.. Ya Allah berikanlah petunjuk mana yang terbaik untuk diriku.. saya menunggu hari tersebut datang.. dan ingin juga rasa apa yang Dr. dah rasa... Insyaallah..

Monday, April 21, 2014

KFC

Yeay supervisor belanja makan malam Hari ni :) terima kasih Dr. :)

Berdenyut-denyut..

Huihhh... tension sudah datang meh... pening kepala.. sakit kepala.. migrain sudah datang balik... arkkkkk.....

Sunday, April 20, 2014

Aku Budak Biasa...


Aku budak biasa je..
Sangat biasa..
Sampai kadang2 terlampau biasa...
Sometimes..
Aku garang.. Aku kuat marah..
Aku gila.. Aku serabut..
Tapi aku kan manusia..
Manusia tidak sempurna..
Ada kekurangan..
Ada kelebihannya..
Aku budak biasa..
Takde harta.. duit.. wang ringgit..
Yang ada hanya hati...
Susah nak dijaga..
Sangat rapuh jiwanya..
Kadang kala perlukan pertolongan..
Kadang kala perlukan bantuan..
Sokongan dan semangat...
Dan sometimes...
Aku cuma mahu yang biasa je..
Yang relax..
Yang cool...

-HANILIA89-



Lirik lagu Selimut Tetangga (Repvblik)

Hei korang.. macam pelik je kan tajuk lagu tu? tapi sumpah.. memang besh of the besh :) hehehe.. selimut pun boleh buat lagu taw.. cayalah band Repvblik.. terbaik lagunya...korang tak percaya? cuba dengar kat youtube ke 4shared ke.. serius best banget!.. kerennnn... hehehhe... nampak tajuk pelik tapi karyanya best :)

Bersabarlah sayang aku akan pulang 
Jangan dengarkan gosip murahan tentang aku 
Berjanjilah sayang ku slalu setia 
Meski ku tak selalu di sampingmu 
Tak usah kau menangis meratapi aku 
Tak perlu kau berfikir ku meninggalkanku 
Mana mungkin selimut tetangga 
Hangati tubuhku dalam kedinginan 
Malam malam panjang setiap tidurku 
Selalu kesepian 
Mana mungkin selimut tetangga 
Hangati tubuhku dalam kedinginan 
Malam malam panjang setiap tidurku 
Selalu kesepian 
Berjanjilah sayang ku slalu setia 
Meski ku tak selalu di sampingmu 
Tak usah kau menangis meratapi aku 
Tak perlu kau berfikir ku meninggalkanku 
Tak usah kau menangis meratapi aku 
Tak perlu kau berfikir ku meninggalkanku 
Mana mungkin selimut tetangga 
Hangati tubuhku dalam kedinginan 
Malam malam panjang setiap tidurku 
Selalu kesepian 
Mana mungkin selimut tetangga 
Hangati tubuhku dalam kedinginan 
Malam malam panjang setiap tidurku 
Selalu kesepian 
Bersabarlah sayang aku akan pulang