Saturday, January 31, 2015

Perempuan dan Tangisan

Perempuan diciptakan lembut hatinya..
Hatinya begitu rapuh dan pantas tersentuh..
Perempuan tampak lemah akibat tangisan..
Tapi itulah perempuan..
Tangisan adalah sahabatnya..
Rintihan adalah temannya..
Manusia menganggap perempuan itu mengada2..
Malah ada yang menganggap dia mencari perhatian..
Tangisan bukanlah satu perkara yang mudah..
Satu perkara yang sangat sulit untuk dilakukan..
Apabila tangisan itu bermula, tandanya..
Perempuan itu sudah kehabisan fikiran..
Tidak tahu penyelesaian..
Malah BUNTU..

Aku.. seorang perempuan.. yang lemah hatinya..
Hidup aku penuh kesulitan..
Aku cuba bercerita tapi kadang kala tidak kesampaian..
Aku cuba segala2nya.. Namun gagal..
Hanya tangisan yang mampu mengiringi setiap lelahku..
Dari dulu, kini dan selamanya..
Andai dengan tangisan mampu membuatkan aku lega..
Walau cuma seketika..
Maka biarkanlah ia terjadi..


Friday, January 30, 2015

Pengumuman MH370


shocking news.. ermm.. i dont know what to say.. just keep praying.. 

Thursday, January 29, 2015

My pathways as a girl..

Its not easy to be me.. Its not really great to be me.. but.. this is me.. the real me.. I dont know many things.. I love to be ignored by people.. And I do love silent.. This kind of feeling really builds me inside.. Brave? no.. its not me.. Outspoken? no.. better not.. Loveable? Kinda weird i guess.. How to describe the real me? people wont get along longer with me.. because im not a person who loves to live in a society.. My pathways are different.. Silence is the key of life.. I prefer to be alone rather than to be in the center of attention.. Sometimes my behavior is totally weird.. full of surprise.. cannot predict.. yes.. i admit that.. but still I have my own reason for all the causes.. I dont really care if people do not know about it.. People, please if you cant accept me for who I am.. just leave.. its okay.. friends come and go.. sometimes.. we are not compatible to each other.. its okay.. learn to live the new life ahead.. without the pain in memories.. My pathways are still broken.. I need to fix it.. Im not a strong girl outside.. neither inside.. what I have struggles for is LIFE.. I need to find the life.. the life that treats me well..

Love your life?

People come and go..
The walk out from our lives..
The came in sometimes..
Appreciate them when theya are here..
And.. never forget them even they are not around..


Saturday, January 24, 2015

Friday, January 23, 2015

''Dahsyat'' - MOJO (Official MTV)

Thursday, January 22, 2015

Air Asia QZ8501 : The Black Box

Salam takziah buat QZ8501.. Siasatan terhadap pesawat itu masih dijalankan oleh pihak Indonesia.. semoga makin banyak petunjuk dan bukti yang diperoleh untuk mendapat jawapan yang sahih.. Semua pihak sedang menunggu dan terus menunggu agar semua persoalan terjawab.. apakah yang berlaku.. dan petunjuk apakah yang diperoleh.. from what I have read from the sources.. ada beberapa penggera amaran telah berbunyi (warning alarms) sebelum pesawat terhempas.. selain dari itu, pesawat tersebut didapati telah meningkatkan ketinggian dalam keadaan yang sangat laju.. abnormal.. keadaan cuaca ketika itu dikatakan tidak baik..Ada dua black boxes.. satu flight data recorder dan yang kedua adalah cockpit voice recorder.. so dua2 dianalisa.. pernah tengok air crash investigation.. penyiasat perlu dnegar banyak kali rakaman.. bukan sekali je taw.. banyak2 kali sampai la jelas.. kadang2 petunjuk tu kita tak perasan.. harap2 kes ni dapat diselesaikan secepat mungkin.. banyak hati yang sedang menunggu jawapan..

I love metal. So what?

huhuh.. hai semua.. hari ni nak cerita satu genre music yang mungkin jarang kita dengar kat Malaysia ni.. i really appreciate music very much.. but I do love the combination of metal and symphonic.. sebenarnya genre ni ada kelas tersendiri.. dan klasifikasinya kadang kala tidak jelas.. tapi bagi saya symphonic metal is the best term to describe my genre of interest.. saya sangat suka bunyi keyboard, violin dan piano.. kalau symphonic metal dia ada element2 spooky + macam ala2 opera kot.. lebih kurang macam tu la.. the melody memang layan habis.. sebab dia metal yang mendayu2.. kebanyakan symphonic metal band datang dari Eropah.. for me nightwish, H.I.M, epica dan banyak lagi lah... memang lagu dia agak depress untuk di dengar.. but.. again.. the melody is awesome.. :) i just share my minat.. please dont bash me heheh.. sometimes my friends ckp saya tak normal dengar lagu2 which is really heavy to them.. but its universal.. heheh... thats life.. minat manusia lain2.. as long as you still know what is good and bad.. then its okay yah! ;)

Wednesday, January 21, 2015

Aweera dan Ville Valo

Hola people.. how are you.. kehangatan Roman Cinta masih lagi berterusan.. dan hari ni nak cerita la jugak tentang Aweera ex-vocalist Mojo dan juga Ville Valo vocalist His Infernal Majesty.. Actually dorang ni nampak nak sama lah pulak hehehe.. and dua2 menjadi feveret saya.. seorang dari Malaysia and seorang dari Finland.. agaknya memang saya suka style macam2 gini kot.. haha..



tak tahu la bagi korang sama ke tak.. tapi saya nampak macam sama dari segi style.. rambut kerinting.. goth2 sket heheh.. ^_^ and of course.. powerful voices.. 

Monday, January 19, 2015

Mojo - Roman Cinta - Aweera - CaliphBuskers

Hai semua.. selamat petang.. semalam AJL29 dah berlalngsung.. saya tak dapat tengok sebab dok kat dalam hutan.. huwaaa... tapi pagi tadi heboh kat facebook tentang Roman Cinta.. saya memang minat lagu ni dari dulu.. sebab ada Aweera sob3.. suara Aweera unik sangat.. tak semua penyanyi lelaki ada suara macma dia.. lagu2 Mojo pun best sebab sangat melankolik.. dengar lirik yang Edry buat memang sedap.. boleh layan..  tapi memang sedih bila bukan Aweera yang perform.. and all the conflicts.. and lagi satu sedih kenapa lagu ni tak menang haha.. stress betul.. dan kes heboh semalam tu.. tentang CaliphBuskers yang menggantikan Aweera.. what can I say.. semua orang berdiri kot.. huhu.. memang sedap suaranya.. Aweera is different.. CaliphBuskers pun different.. ada tarikan tersendiri.. memang sedap... rasa meremang dengar huhu.. memang best.. tapi apa2 pun good luck to Aweera.. suara anda tetap di hati.. walaupun tak bersama Mojo.. Insyaallah mungkin lebih sukses dengan band lain.. untuk CaliphBuskers.. tahniah.. anda memang terbaik.. ^_^ we are all proud of you!..
 
Lost In Life Blogger Template by Ipietoon Blogger Template