Wednesday, August 20, 2014

Cerita di sebalik gambar


apakah jalan yang kita lalui ini sudah menjadi yang terbaik untuk diri kita?
apakah salah? apakah benar?

-picture taken at Similajau National Park-

Tuesday, August 19, 2014

My juniors :)

Hello people!..
Selamat malam sahabat pembaca ku..
How are you?
Maaf sebab lama tak update belog..
rasa macam 24 jam tak cukup je hahaha..
sebenarnya.. mcm2 hal berlaku..
dan macam2 perkara yang harus dibuat..

But the best part is..
Im happy to be with Rimbawan 28..
my juniors.. yang sangat baik lucu dan happening..
and i have learned a lot about teaching..
my first time not went well but there is room for improvement..
I take all the comments for my own good..
Its fun.. but quite blur haha..
its suits me a lot. Miss Blur..

I just hope my juniors can do well..
tak kira dalam exam.. or reports..
bila tengok mereka..
memang teringat kembali kenangan sewaktu diploma..
4 to 5 years back.. i just like them..
same.. banyak sangat kenangan...

After this.. mereka nak pergi LI..
Aku lah yg sedih.. nanti rindu lah ape lah..
all the best people!..
Insyaallah u are always be the best in your ways..
Jangan nakal2.. :P

p/s: sape2 rimbawan 28 yg terbaca nie.. harap buat2 tak tau je la hahaha..

Sunday, August 10, 2014

Selamat Hari Lahir Sahabat Ku :)



Howlaaa.. nak say happy belated birthday buat sahabat kita.. Siti Sarah.. sebenarnya birthday kawan kita ni 1/8 tapi sebab time tu semua holiday balik kampung.. baru sambut semalam.. lalala.. hehehe.. sebenarnya kat belakang kita org tu tasik UPMKB.. tapi.. dah kering.. -_- hahaha.. selamat hari lahir sahabatku... thanks bahiah untuk gambar2 yang gojes ni hehehe :)


Selamat Hari Lahir (20 years old)


Comel tak budak atas nie?? haa.. ni la adik saya.. Mohammad Haikal Nazmi.. tapi nie gambar time kecik... nak tengok gambar dah besar? jeng jeng jengggg.. kat bawah heheheh

.
.
.
.
.
.
.
.


yeee... tak sama kan hahah.. ape2 pun selamat hari lahir buat adikku.. semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki... bahagia dan berjaya dalam hidup.. dan semoga mendapat keberkatan di dunia dan di akhirat...

beza umur kami 5 tahun okeh... jarak yang agak jauh.. time kecik2 selalu gaduh dengan dia.. sekarang dah oke hahaha :P


Wednesday, August 6, 2014

Iftar: New World Hotel, Genting Highland




Just nak bring back the memory sewaktu Ramadhan... dapat berbuka kat sana.. and waktu tu genting sangat sejuk... windy.. memang best... and sambil2 melawat muzium ripleys.. memang dah lama nak pergi dan tercapai juga hajat.. :) thanks to the sponser hehehe.. and thanks nabo :)

Syawal yang mulia :)



Hai korang semua... apa khabar.. rasanya belum terlambat lagi nak mengucapkan salam aidilfitri... maaf zahir dan batin...semoga syawal kali ini memberi sejuta makna dan kenangan kepada semua... :)

Salam aidilfitri dari saya dan sahabat2 :)

Thursday, July 24, 2014

Asapanas Bistro - Perfect Steamboat

Hey korang semua.. alhamdulillah semalam dapat juga saya berbuka puasa di Asapanas Bistro.. my favorite place juga sebenarnya... heheh sebab steamboat and grill dia memang sedap... marinate daging memang terbaik.. dan banyak pilihan sos...awesome... and harga berpatutan.. itu yang penting kan :) so kepada sesiapa yang nak pegi.. jangan lepaskan peluang okeh :)

Harga untuk seorang = RM 22.90 (dewasa)
dan RM 12.90 (kanak-kanak)

jangan lupa book dulu ye.. sebab memang full... terbaik... and the best heheh.. thanks Asapanas Bistro, Selayang... location dia mudah je... berdekatan dengan Stadium Selayang.






thanks ibu sebab belanja saya yeehaaaaa ^_^



Sunday, July 20, 2014

Ramadhan..

Tinggal beberapa hari saja lagi.. Ramadhan akan meninggalkan kita.. tapi aku masih di sini... masih jahil.. masih tidak mengerti.. hurmm.. jauh lagi perjalanan ku.. entah bila akan berakhir.. entah bila akan tamat.. keinginan dan niat itu ada.. tapi tidak ku laksanakan.. semuanya dari aku.. semuanya dari dalam diri.. hanya aku yang mempu berubah mengikut tika dan waktu.. andai sampai masanya.. maka aku bersyukur.. haruslah tetapkan hati..

Pray for MH17

Dugaan demi dugaan datang melanda Malaysia.. Pelbagai masalah.. pelbagai detik hitam tahun ni.. Marilah sama-sama kita sedekahkan Al-fatihah kepada semua mangsa MH17...

Tuesday, July 8, 2014

Seindah Ramadhan

Perlahan-lahan..
Aku mencari apa itu erti hidup..
Aku mencari di mana kah penyuluh hati..
Aku mencari dimanakah sinar Ilahi..

Aku insan yang lemah.. leka.. dan alpa.. terpegun dengan keasyikan dunia.. sehingga terlupakan segalanya yang lebih penting..

Aku termenung.. melihat mereka.. berubah.. hati mereka bersih.. serta ikhlas.. namun bila lagi diri aku akan menemui jalan-Nya.. Aku tidak pasti..

Provokasi di media massa.. facebook.. mereka mengecam aku.. sifat ku.. cara ku.. salah ku.. Ya.. aku faham.. mereka menghukum aku.. adakah mereka Tuhan? mereka cuma manusia yang berubah.. dan setelah berubah mereka cuba menghukum org lain.. seolah2 mereka tidak pernah melakukan kesalahan pada zaman jahil dahulu..

Aku tidak menyalahkan mereka.. malah aku berterima kasih.. tapi berpada-padalah.. menasihat bukan bererti menghukum.. kerana manusia bukan Tuhan.. yang layak menghukum kita hanya Yang Satu..

Di bulan yang mulia ini.. aku perlahan-lahan mencari perubahan.. mencari diri sendiri.. apakah akan ku temui? Atau sebaliknya.. wahai sahabat.. doakan lah aku.. bukan menghukum ku..

Ramadhan.. bawalah aku ke jalan yang benar..