Thursday, February 26, 2015

Swing Mood

My mood rapidly change from time to time.. is it normal :(

Tuesday, February 24, 2015

Review Produk: Nano White Infinity


Assalamualaikum semua.. today i would like to review a product yg saya guna sekarang.. this is just add on... sebab zaman sekarang.. ramai yang cakap serum muka penting.. so kita pun cuba lah.. and for the first time.. kita try pakai serum daripada nano white infinity.. Supermoist Serum.. sebab ada promotion.. haha.. sebab tu beli.. so.. after penggunaan selama 1 minggu.. not much we can say.. tapi tiada tanda2 negatif yang berlaku kat muka.. kita cuma pakai malam je.. sebelum ni kita guna aiken untuk menyingkirkan jerawat2 degil.. and sampai sekarang masih guna.. plus serum ni.. 


So far.. selagi tak jadi benda2 pelik kat muka.. kita akan terus guna serum ni.. sekurang2nya nak tengok kesan pemakaian selama sebulan.. if okay.. we can continue lah.. kalau tiada apa2 perubahan.. then.. kita cari serum lain.. hehehe.. sekurang2nya bila waktu malam.. serum ni dapat lembut dan lembabkan muka kita.. supaya pagi esok bangun rasa macam muka licin sangat.. walaupun hakikatnya takde lah licin mana kan.. -_- .. maaf la ta mau tunjuk muka.. sebab masih under construction.. maklumlah salah guna produk.. lepas ni ta mau dah beli yang pelik2 lagi.. -_-

Friday, February 13, 2015

Warmness of The Soul

Your hazel green tint eyes watching every move I make.
And that feeling of doubt, it's erased.
I'll never feel alone again with you by my side.
You're the one, and in you I confide.

And we have gone through good and bad times.
But your unconditional love was always on my mind.
You've been there from the start for me.
And your love's always been true as can be.
I give my heart to you.
I give my heart, cause nothing can compare in this world to you.

And we have gone through good and bad times.
But your unconditional love was always on my mind.
You've been there from the start for me.
And your love's always been true as can be.
I give my heart to you.
I give my heart, cause nothing can compare in this world to you.

I give my heart to you.
I give my heart, cause nothing can compare in this world to you.

Song by: Avenged Sevenfold..

Thursday, February 12, 2015

Review Produk : Aiken Tea Tree Oil untuk jerawat degil!

Hey korang semua.. selamat pagi.. huhuh.. hari ni nak cerita tentang jerawat degil yang sangat menyakitkan hati... sebelum ni muka saya boleh dikira sebagai bebas jerawat.. tapi malangnya.. selepas menggunakan produk S***** ... muka makin teruk.. mungkin tak sesuai agaknya.. sebelum ni memang saya pengguna tegar produk NV.. tapi disebabkan saya selalu masuk hutan untuk project and research.. NV jadi kurang sesuai dengan kulit.. jadi dah stop walaupun sebelum ni okay je penggunaannya.. ni disebabkan selalu berpeluh.. muka kadang2 macam masak.. panas and seringkali menggelupas.. sebab muka asyik sunburn je.. jadi stop NV disebabkan keadaan kerja yang always kena cahaya matahari.. bila berhenti.. try guna produk S tu.. tapi muka makin teruk naik jerawat... sampai kawan2 tegur.. awat muka teruk sangat kan.. memang saya stress tahap cipan dah.. tak tau nak buat apa.. dengan muka sunburn lepastu ada jerawat besar2 plus jerawat kecil2 yang sangat banyak.. then terus stop produk S.. terus try beli Aiken.. Produk Aiken pun saya beli pencuci muka, toner dan spot away pimple cream.. and selepas seminggu pakai.. Alhamdulillah jerawat semakin mengecut dan tiada jerawat baru yang tumbuh.. parut jerawat masih ada..tapi dalam proses kot nak hilang.. *tolong la hilang*

**Produk Aiken highly reccomended.. sebab berkesan pada kulit saya.. hehehe..

Tapi tengah fikir lagi nak guna skincare apa untuk menggantikan NV.. takut guna produk lain tak sesuai macam produk S.. nanti makin teruk muka.. hurmm.. stresss!


ini pencuci muka Aiken

yang ni pimple cream.. letak pada jerawat sahaja


yang ni pulak toner.. sangat menyegarkan..

So saya hana guna tiga ni je buat masa sekarang.. after selesai menyahkan segala bentuk jerawat.. barulah nak bertukar ke skincare pemutih.. hehehhe... tak taw bila nak putihnya kalau setiap minggu masuk keluar hutan macam nak gila... -_-

its okay demi research yang tercinta.. ku relakan..
harap2 korang yang ada masalah jerawat boleh cuba produk Aiken :)
thanks for reading!




Monday, February 9, 2015

Travel Experience: Road Trip To Mukah, Sarawak

Assalamualaikum dan selamat pagi.. early morning here in Bintulu.. hari ni saya nak story mory sikit tentang sebuah tempat yang dikenali sebagai Mukah, salah satu bahagian di Sarawak.. Actually, saya belajar di Bintulu, Sarawak and bekesempatan untuk mengunjungi Mukah (about 200+ km from Bintulu).. almost 3 hours journey.. Saya and kawan2 diberi peluang untuk menimba pemgalaman membantu research salah seorang pegawai penyelidik di universiti kami.. Mukah is a very peaceful place.. Rasa sangat tenang.. If im not mistaken.. tahun 2007 saya dah pernah ke Mukah ke kawasan Matu dan Daro.. Kali ni di tahun 2015 saya berkesempatan untuk ke kawasan Oya, Dalat dan Balingian.. Ia adalah satu pengalaman berharga buat saya.. sebab saya sangat sukakan kawasan kampung yang tenang.. :) Untuk pengetahuan semua pembaca.. Mukah ada sebuah airport kecil dan hanya mempunyai penerbangan domestik.. Jadi kalau dari Kuala Lumpur nak ke Mukah turun dekat airport Sibu atau Bintulu dan buat road trip to this area.. Majoriti penduduk di sini adalah dari suku kaum Melanau.. Dari segi agama ada yang menganut agama Islam dan juga Kristian..

Oya merupakan kawasan perkampungan yang sangat tenang.. Mempunyai Penghulu dan Ketua Kampung.. Berkenalan dengan Pak Munir, Penghulu bagi empat buah kampung sangat menceriakan.. Very friendly.. melawat sekitar kampung.. Manakala di Dalat kami bertemu dengan seorang penghulu wanita.. merupakan seorang bekas Guru Besar dan kini dilantik menjadi penghulu kampung.. Balingian.. for me.. the most beautiful place that is very calm and relaxing.. Penduduk Mukah semuanya baik dan ramah.. Penduduk Melanau mempunyai bahasanya yang tersendiri.. Keunikan kawasan perkampungan di Mukah adalah rumah2 nya kebanyakan di mana tinggi2.. sebab ada sesetengah kawasan yang mengalami banjir pada setiap tahun... 

So jom kita layan gambar2 sepanjang kami di sana.. Kawasan perkampungan di Mukah memang sesuai bagi photographer2 :)



Persekitaran bandar Mukah yang sangat relax.. tak sibuk.. tak banyak kereta.. walaupun time hari bekerja... I have found my peace!..


ni macam anjung singgah kat area Oya.. ada makan2.. dan paling penting cucuq petang dia sedap sangat...!!! ABC pun ada... semua boleh p try heheh.. syok layan tengok laut..


ni rumah salah seorang penduduk.. yang sangat cantik lamannya.. ala2 english style hokey..




ni di jeti kampung kuala balingian.. cantik kan :)


yang ni pulak di salah sebuah kampung di Dalat..

Okey setakat ini sahaja pengalaman yang dapat di kongsikan bersama pembaca semua.. ^_^ thanks for reading.. :)



Saturday, January 31, 2015

Perempuan dan Tangisan

Perempuan diciptakan lembut hatinya..
Hatinya begitu rapuh dan pantas tersentuh..
Perempuan tampak lemah akibat tangisan..
Tapi itulah perempuan..
Tangisan adalah sahabatnya..
Rintihan adalah temannya..
Manusia menganggap perempuan itu mengada2..
Malah ada yang menganggap dia mencari perhatian..
Tangisan bukanlah satu perkara yang mudah..
Satu perkara yang sangat sulit untuk dilakukan..
Apabila tangisan itu bermula, tandanya..
Perempuan itu sudah kehabisan fikiran..
Tidak tahu penyelesaian..
Malah BUNTU..

Aku.. seorang perempuan.. yang lemah hatinya..
Hidup aku penuh kesulitan..
Aku cuba bercerita tapi kadang kala tidak kesampaian..
Aku cuba segala2nya.. Namun gagal..
Hanya tangisan yang mampu mengiringi setiap lelahku..
Dari dulu, kini dan selamanya..
Andai dengan tangisan mampu membuatkan aku lega..
Walau cuma seketika..
Maka biarkanlah ia terjadi..


Friday, January 30, 2015

Pengumuman MH370


shocking news.. ermm.. i dont know what to say.. just keep praying.. 

Thursday, January 29, 2015

My pathways as a girl..

Its not easy to be me.. Its not really great to be me.. but.. this is me.. the real me.. I dont know many things.. I love to be ignored by people.. And I do love silent.. This kind of feeling really builds me inside.. Brave? no.. its not me.. Outspoken? no.. better not.. Loveable? Kinda weird i guess.. How to describe the real me? people wont get along longer with me.. because im not a person who loves to live in a society.. My pathways are different.. Silence is the key of life.. I prefer to be alone rather than to be in the center of attention.. Sometimes my behavior is totally weird.. full of surprise.. cannot predict.. yes.. i admit that.. but still I have my own reason for all the causes.. I dont really care if people do not know about it.. People, please if you cant accept me for who I am.. just leave.. its okay.. friends come and go.. sometimes.. we are not compatible to each other.. its okay.. learn to live the new life ahead.. without the pain in memories.. My pathways are still broken.. I need to fix it.. Im not a strong girl outside.. neither inside.. what I have struggles for is LIFE.. I need to find the life.. the life that treats me well..

Love your life?

People come and go..
The walk out from our lives..
The came in sometimes..
Appreciate them when theya are here..
And.. never forget them even they are not around..


Saturday, January 24, 2015

 
Lost In Life Blogger Template by Ipietoon Blogger Template