Monday, July 29, 2013

Review: ExMobile EX'S4 Handphone

Hai semua... haa nak cerita sikit handphone yang saya baru beli... ehh takde la baru sangat dah sebulan kot... Disebabkan bajet yang tak cukup nak beli Samsung S3 @ S4 saya amik keputusan untuk pilih handphone yang mcm nie... hihi... tapi tak nak lah yang clone dan berlambak2 di pasaran sebab saya sendiri tak yakin dengan kualitinya.. takut nanti tak puas hati pulak.. dah alang2 nak beli.. beli je yang ade jenama( walau tak femes) asalkan ada warranty.. handphone yang saya nak cerita ni dah lama saya check and review dan rata2 pengguna berpuas hati dengan performance handphone nie... kalau korang nak beli by post boleh ke facebook nie: Mobile Solution 2U .. tapi saya beli kat Low Yat...hihi mana2 pun boleh janji model yang kita nak.. betul tak...

ni la dia handphone nya...


Kat bawah ni adalah spesifikasi Handphone (tak berapa nak faham pun hihi)

Quadcore CPU 1.2Ghz
PowerVRX 544MP GPU (Best handling for 3D games)
Ram 1Gb
5" Inch Super Clear IPS LCD (240PPI)
Running Jellybean 4.2
12MP Camera
Internal Memory 4GB (External support up to 32GB)
Support 2G/3G/3.5G Network 

Dapat free gift.. sama kalau beli kat FB atau kat Low Yat.. dapat benda sama.. :)


1 X Battery 3000mAh (Spare)
1 X Screen Protector (Spare)
1 X Flip Case
1 X Silicone Case
1 X 8GB Mini SD Card
*sumber dari:  Mobile Solution 2U 

Bagi saya handphone nie memang da best la.. puas hati pakai.. sampai sekarang belum ada masalah lagi.. ada warranty setahun...better dari handphone yang saya pakai sebelum2 nie... apa yang saya tertarik adalah kualiti gambar.. yang sememangnya clear habis!... itu sebab nya saya beli handphone nie.. sebab kamera compact saya dah rosak.. sedih2.. tapi dah terubat hati bila ada handphone nie... gambar sangat terbaik... dari segi game memang setakat nie takde sangkut2... so penggemar game boleh try tengok... yang lain rasanya oke sangat hihi.. bentuk dia dengan skrin yang besar memang puas hati.. and tak tebal sangat.. ada dua warna iaitu putih dan hitam...
bawah ni adalah contoh gambar yang saya ambil menggunakan handphone nie.. 



So far... berpuashati sangat dengan ExMobile.. saya bukan jenis tengok pada jenama tapi pada kualiti.. asal saya puas hati tu da cukup hehehe.... :) Harga sekarang sekitar rm700 kot.. depends pada penjual... hihi.. ape pun kalao nak pakai rebate 200 boleh la beli kat Low Yat atau kedai2 berdekatan anda.. Selain Ex'S4 ada jugak ExNOte4.. macam2 la lagi... oke have fun!...


3 comments:

Anonymous said...

I do not even know how I ended up here, but I thought this post was great.
I don't know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you are not already ;) Cheers!

Review my site: [C:\Users\Administrator\Desktop\GSA\printers\keywords.txt

Anonymous said...

Ya right I have note 3 from ex mobile. The performance of the phone is great than what I expected. Tq for providing such nice phone

Daniela said...

totally agree with u.. thanks for visiting my blog :)

 
Lost In Life Blogger Template by Ipietoon Blogger Template